Areál Škody Electric projde významnou rekonstrukcí

Plzeň, 16. 2. 2017 – Zásadní proměnou projde v příštích měsících areál společnosti Škoda Electric v plzeňských Doudlevcích. Díky investicím za více než 100 milionů korun posílí největší evropský výrobce trolejbusů moderní zázemí pro své zaměstnance i návštěvníky a například také vybuduje nové prostory pro výrobu a skladování.

Jsme firma, která dodává zákazníkům po celém světě velmi sofistikované výrobky a chceme, aby tomu odpovídalo i prostředí, ve kterém působíme a kterým se prezentujeme. Věřím, že úpravy areálu a zázemí firmy ocení i naši zaměstnanci,“ sděluje generální ředitel Škody Electric Jaromír Šilhánek.

A co konkrétně změny zahrnou? „Pro veřejnost bude asi tou nejviditelnější změnou v rámci revitalizace fakt, že odstraníme zeď, která dnes odděluje náš areál od sousední Průmyslové ulice. Hradbu nahradí plot. Navíc vybudujeme zcela nový moderní vjezd a také parkoviště pro zaměstnance i návštěvníky firmy – to vše zhruba na úrovni křižovatky s Nebílovskou ulicí,“ vysvětluje vedoucí útvaru Správa majetku Škody Electric Václav Beneš.

V blízkosti nového vjezdu a na uvolněné ploše po demolici starých objektů u Průmyslové ulice vznikne parkoviště pro zhruba sedmdesát aut. „Celé okolí oživí sadové úpravy – v místě se počítá s vysázením stromů, přibudou travnaté a květinové plochy,“ říká Václav Beneš.  Nový vjezd se samoobslužným systémem nahradí současnou vrátnici, která už nevyhovuje současnému provozu v areálu. Přestavba areálu se dotkne i hlavní budovy Škody Electric u Průmyslové ulice - tam například vznikne zcela nová recepce. „Zvýší se komfort pro zaměstnance i návštěvníky firmy,“ vysvětluje Václav Beneš.

Promění se i plocha v okolí hlavní budovy Škody Electric - během letošního roku například Škodovka plánuje změny ohledně nevyužívaných objektů blízko hlavní budovy Škody Electric. „Někdejší lisovna a svařovna má po rekonstrukci sloužit jako moderní sklad. A budovu bývalého střediska zásobování odstraníme a na jeho místě vznikne dalších několik desítek nových parkovacích míst a manipulační plochy pro naše výrobky,“ vysvětluje Václav Beneš s tím, že modernizací projdou i některé kancelářské a také výrobní prostory, například dílna elektromontáže.

Revitalizace areálu je rozdělena do několika samostatných stavebních etap. „Práce odstartovaly na začátku ledna a souvisí právě s výstavbou nového velkokapacitního vjezdu do našeho areálu. První návštěvníci by se novým vjezdem mohli do Škody Electric podívat už v červnu letošního roku,“ říká Václav Beneš.

Další informace:

Michal Tobrman